Illegale Braziliaan in Suriname positief getest op COVID-19

Een illegale Braziliaan is in Suriname positief getest op het COVID-19-virus. Deze mededeling deed minister Antoine Elias van Volksgezondheid vandaag tijdens de persconferentie over de internationale waarnemers die in Suriname zijn voor de verkiezingen van 25 mei.

Elias geeft aan dat er meer hierover gezegd zal worden tijdens de COVID-19-persconferentie.

De directeur van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, geeft aan dat het om een illegale Braziliaan gaat die eergisteren is opgepakt door de politie. De politie heeft in totaal tien illegale Brazilianen aangehouden bij de marinebasis van Nieuw-Amsterdam.

De positief geteste persoon bevindt zich momenteel in isolatie en de overige negen illegale Brazilianen bevonden zich al in quarantaine.

Jessurun geeft verder aan dat er later op de dag meerdere updates zullen volgen omdat het team van Volksgezondheid bezig is met ‘contact tracing’. Er wordt nagegaan met wie de Braziliaan allemaal in contact is geweest de afgelopen dagen en waar die zich de afgelopen dagen bevond.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG