Directie MI-Glis ontkracht uitlatingen van bondsvoorzitter Hooghart

De directie van MI-Glis tijdens de persconferentie in het gebouw dat nog in aanbouw is. Foto: Suriname Herald

De directie van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis), heeft vandaag tijdens een persconferentie de beschuldigingen die door de bondsvoorzitter bij het MI-Glis, Ronald Hooghart, zijn gedaan ontkracht. Hooghart heeft aangegeven dat de directie de bond tegenwerkt, omdat zij vreest voor transparantie. Ook kennen de personeelsleden geen doorgroeimogelijkheden. Zo zouden medewerkers worden bedreigd en onder druk gezet en zijn collega’s voor ontslag voorgedragen.

Directeur Silvano Tjong-Ahin vertelt dat het instituut wel bereid is om met de bond om de tafel te gaan. Echter weet hij nog niet wanneer die bespreking zal plaatsvinden.”We hebben nooit gezegd dat we de bond niet willen ontvangen, alleen moet dat gebeuren volgens het wettelijk proces. Wij hebben de bond gefeliciteerd, nadat het bekend was dat ze een zedelijk lichaam is geworden en ook is gepubliceerd in het advertentieblad.”

Verder gaf de directeur aan open te staan voor overleg met alle personeelsleden en ook met de bondsvoorzitter, rekening houdend met het personeel dat weigert onderdeel te zijn van de vakbond. “Het moet ook duidelijk zijn dat het bestuur van het MI-Glis verder zijn eigen beleid bepaalt en het niet zo mag zijn, dat de bond denkt het intern beleid onder druk te kunnen zetten door tij en ontij personen aan te zetten om in staking te gaan”, deelde hij mee.

De directie zal wel optreden tegen personen die de rust en vrede verder verstoren. De rust binnen het MI-Glis moet terugkeren. Daarvoor gaan wij, zegt de directeur. De garantie die we moeten geven aan de gemeenschap is rechtszekerheid. Het MI-Glis doet moeite om schoon te blijven, zodat de gegevens accuraat en veilig worden opgeslagen. Het imago van het instituut moet hersteld worden, vindt de directeur.

De automatisering die jaren bewust werd achtergehouden, moet volgens de directeur doorgaan en gegarandeerd blijven zodat de gegevens snel verstrekt kunnen worden. Belangrijk is ook het veilig opslaan van de gegevens. De kans op malversaties wordt op deze manier ook drastisch verkleind. De directeur verzekert de gemeenschap dat het bestuur en een groot deel van het personeel de rechtszekerheid overeind houden. Het MI-Glis moet een baken zijn van vertrouwen en wie niet wil meewerken moet het veld ruimen, benadrukte Tjong-Ahin.

De ontslagaanvraag voor zes personeelsleden is afgewezen door de Arbeidsinspectie. Deze medewerkers zijn op non-actief gesteld met behoud van salaris.

Simone Awanna

VANDAAG