Eerste fase Streekziekenhuis Atjoni opgeleverd

Onthulling van het naambord van het Streekziekenhuis Atjoni. Foto: Suriname Herald

De eerste fase van het Streekziekenhuis Atjoni is vandaag opgeleverd. Tijdens de oplevering heeft de opening van de Spoedeisende hulp plaatsgevonden. Districtscommissaris (dc) Humphrey Jeroe gaf te kennen dat mensen hem voor gek verklaarden toen er een aanvang werd gemaakt met de voorbereiding van dit ziekenhuis. Anderen dachten dat het om een politieke stunt ging, zei de dc. De burgervader bedankte de president Desi Bouterse voor zijn grote droom.

Rick Kromodihardjo, voorzitter van het stichtingsbestuur, stelde dat dit ziekenhuis is neergezet omdat de regering dit heeft beloofd aan het volk. Er zijn al artsen en verpleegkundigen gestationeerd. Dit alles is in het belang van het volk neergezet, meent Kromodihardjo. Dit ziekenhuis wordt een ziekenhuis dat als een hub moet dienen voor het hele gebied. Hij gaf de garantie dat de verdere operationalisering van het ziekenhuis zeker na het aantreden van de nieuwe regering-Bouterse voortgezet zal worden.

Kapitein Denny Jeroe van Pokigron bedankte de regering voor dit ziekenhuis. Dit zal volgens hem zonder meer voor een goede dienstverlening zorgen.

NDP-assembleekandidaat Silvana Afonsoewa noemt de bouw van het ziekenhuis in Atjoni een goede ontwikkeling. Ze is bijzonder onder de indruk van de betrokkenheid van de mensen van het gebied bij de totstandkoming van dit ziekenhuis. Afonsoewa roept de mensen op om te laten zien dat dit ziekenhuis een voorbeeldziekenhuis is. Ook riep ze de minister van Volksgezondheid op om gelijk na de verkiezingen te starten met de verdere afronding van dit ziekenhuis. Ze bedankte de regering voor deze visie.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid gaf te kennen dat de komst van dit ziekenhuis een jarenlange droom was van president Bouterse. De zorg zal zeker opgekrikt worden naar een aanvaardbaar niveau. Dat gebied zal alle nodige ondersteuning en equipment krijgen om de gezondheidszorg hier te garanderen, zegt Elias.

Hij gaf aan dat Pokigron een nieuwe stad wordt en een goede gezondheidszorg is daarbij van groot belang. Elias gaf de garantie dat de regering zich klaarmaakt om meer te doen in het Boven-Surinamegebied.

First lady Ingrid Bouterse-Waldring, die de president vertegenwoordigde, zegt dat de president een doel heeft. Zijn doel is om in elk deel van het land dezelfde ontwikkeling te brengen. Zij stelde dat deze regering voor het volk zal blijven werken. Zij riep op om zorgzaam te zijn met dit ziekenhuis.

Na de toespraken heeft de first lady samen met andere aanwezigen het naambord van het Streekziekenhuis Atjoni onthuld.

VANDAAG