Kiezers in Coronie worden beloond met geld en giften

Print Friendly, PDF & Email

Joan Nibte, lijsttrekker van de PRO in het district Coronie, moest vandaag in het district een traantje laten. Ze heeft zelf waargenomen hoe er vanuit een helikopter met geld werd gestrooid. Volgens haar zijn jongeren die dat waarnamen op daken en in bomen geklommen om het geld te kunnen nemen. “Zijn we zover gevallen dat wij in bomen klimmen”, vraagt zij zich af.

De persoon die vanuit de helikopter met het geld strooide had een geel t-shirt aan en een gele pet op, zegt de PRO-lijsttrekker aan Radio 10. Er is volgens Nibte een beweging geconstateerd, waarbij jongeren met bromfietsen en andere giften zijn weggelokt.

Als de PRO niet wordt gekozen dan nog heeft de partij haar bestaansrecht bewezen, zegt Nibte. De partij bestaat drie jaar. Er zijn bijvoorbeeld jongeren begeleid en er zijn zaken gerealiseerd die duurzaam zijn zoals klein ondernemerschap. Verder geeft ze aan dat er meer moet worden geïnvesteerd in personen zodat zij meer geloven in zichzelf.

VANDAAG