ABOP zit nu op acht zetels; NPS verliest één zetel

Print Friendly, PDF & Email

Er heeft gisteravond een verschuiving plaatsgevonden van de zetelverdeling in Paramaribo waarbij de ABOP nu op acht zetels komt te zitten ten koste van de NPS, die nu drie zetels heeft.

Er vindt nog steeds verwerking plaats van de processen-verbalen van de informele cijfers door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Elf processen-verbalen van Paramaribo moeten nog verwerkt worden. Van alle overige districten zijn de processen-verbaal al binnen.

Vooralsnog blijft de VHP op twintig zetels, NDP op zestien zetels, NPS op drie zetels, BEP op twee en PL op twee zetels.

Volgens de voorlopige informele cijfers heeft de VHP landelijk 106.926 stemmen behaald, NDP 64.479 stemmen, ABOP 23.962 stemmen, NPS 31.726 stemmen, PL 16529 stemmen en de BEP 6645 stemmen.

De ABOP heeft in Brokopondo één zetel, twee in Marowijne, één in Para, twee in Paramaribo en twee in Sipaliwini.

De NDP heeft één zetel in Brokopondo, één in Commewijne, twee in Coronie, één in Marowijne, één in Nickerie, twee in Para, vijf in Paramaribo, één in Saramacca, één in Sipaliwini en één in Wanica. De NDP is de enige partij die in alle districten één of meer zetels heeft weten te behalen.

De NPS heeft in Paramaribo drie zetels behaald. De PL heeft in Commewijne één zetel en in Wanica één zetel behaald. De BEP heeft in Brokopondo één zetel en in Sipaliwini één zetel behaald.

De VHP heeft in Commewijne twee zetels, in Nickerie vier, in Paramaribo zeven, in Saramacca twee en in Wanica vijf zetels behaald.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG