Samenwerking VHP, ABOP, NPS en PL een feit

De samenwerking tussen de VHP, ABOP, NPS en PL is een feit. De overeenkomst is vandaag getekend. Foto: Suriname Herald

Het huwelijksverbond tussen de VHP, ABOP, NPS en de PL is vandaag een feit. Voor nu staat het vast dat deze partijen de komende vijf jaar een regeercoalitie zullen vormen. VHP-voorzitter Chan Santokhi stelde dat deze partijen hebben gesproken.

Volgens hem zal er bij het nemen van besluiten sprake zijn van collectieve verantwoordelijkheden die gebaseerd zullen zijn op basis van het mandaat dat het volk heeft gegeven. “We hebben haast, omdat het volk enorme problemen heeft”, gaf Santokhi aan. De partijen starten al morgen om van gedachten te wisselen om een plan in elkaar te zetten. Dat plan moet aan het eerstvolgende parlement aangeboden worden.

Partijen zitten nu op 33 zetels. Met andere politieke partijen wordt er gesproken, indien de gang naar de Verenigde Volksvergadering gezet moet worden. Als dat gebeurt moeten partijen de meerderheid bezitten, zei Santokhi. De formalisatie van de samenwerkingsafspraken is al rond.

Na vandaag zullen er consultatierondes gehouden worden met partijen, die wel en geen zetels hebben behaald. Santokhi zegt dat dit zal gebeuren, omdat de coalitie voor een breed maatschappelijk draagvlak gaat. Ook met de vakbeweging, religieuze- en maatschappelijke groeperingen zullen gesprekken gevoerd worden.

VANDAAG