571 kiezers stemmen op Raymond Sapoen; slechts 117 op Amzad Abdoel

Uitgebrachte stemmen per kandidaat in het kiesdistrict Wanica
Print Friendly, PDF & Email

De eens zo populaire Raymond Sapoen (HVB) heeft niet de gewenste aantal stemmen gekregen in het kiesdistrict Wanica. Sapoen heeft 571 stemmen gehaald. NDP-fractieleider Amzad Abdoel (NDP), die tal van belangrijke wetten heeft helpen maken in De Nationale Assemblee, heeft slechts 117 stemmen gekregen van het electoraat van Wanica.

Als toenmalig lid van de Pertjajah Luhur (PL), tevens lijsttrekker, was Sapoen razend populair in Wanica. Hij werd zelfs de kroonprins van de PL genoemd. Hij is een van de personen die de PL in 2015, kort na de stembusgang, de rug heeft toegekeerd en de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) heeft opgericht. Van de HVB is hij de politiek leider.

De cijfers van Wanica zijn gisteren gepresenteerd tijdens een openbare zitting door de voorzitter van het hoofdstembureau Audrey Hankers. VHP-voorzitter, tevens lijsttrekker, Chan Santokhi heeft 29.440 stemmen gekregen. Santokhi laat alle overige kandidaten ver achter zich. Vicepresident Ashwin Adhin, die namens de NDP in Wanica gekandideerd was, heeft 5.601 stemmen gehaald.

Miquella Soemar-Huur (ABOP/PL) haalt 4.784 stemmen. Zij is gekozen boven lijsttrekker Nazier Eskak van de PL die 1.367 stemmen kreeg. De ABOP en PL waren in dit district een lijstverbintenis aangegaan. Mohammad Mohab-Ali is goed voor 3.666 stemmen, Reshma Mangre (voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname) heeft 3.054 stemmen gekregen. Op VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien hebben 2.855 personen hun stem uitgebracht, Michel Felisi kreeg 2.509 stemmen.

De NDP-volksvertegenwoordigers Rossellie Cotino en Hans Sandjon waren goed voor respectievelijk 2.093 en 218 stemmen. Ook minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft 1.935 stemmen gekregen.

In het district hebben alle zeventien politieke partijen deelgenomen. De VHP heeft de meeste stemmen behaald. De partij is goed voor 40.753 stemmen, gevolgd door de NDP met 11.483 en PL met 8.413. de politieke partij De Nieuwe Wind heeft slechts 14 stemmen gekregen.

In Wanica zijn gekozen Santokhi, Mohab-Ali, Mangre, Gajadien en Moertabat. Van de ABOP Soemar-Huur en van de NDP Adhin.

VANDAAG