Suriname telt nu officieel 53 COVID-19-gevallen

Het aantal COVID-19-gevallen is gestegen van 34 actieve gevallen naar 43 actieve gevallen. Suriname telt nu officieel 53 COVID-19-gevallen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid gaf vandaag tijdens de COVID-19-persconferentie te kennen dat binnen 24 uur Suriname tal van personen heeft gehad die positief getest zijn met het COVID-19-virus.

De bewindsman gaf verder aan dat alle positief geteste patiënten, 43 gevallen, zijn opgenomen in een ziekenhuis. Sommige patiënten bevinden zich op de Intensive Care Unit (ICU). Hij verduidelijkte dat eenieder medische zorg krijgt. De afdeling Epidemiologie is verder bezig met contact tracing van personen. Per dag worden honderden mensen getest op het virus, laat de bewindsman weten. 

Verschillende personen zijn in quarantaine geplaatst, zodat eventuele besmetting met het virus ingedamd kan worden. Heel Albina wordt onder loep genomen door het epidemische team, zei Elias. Het ministerie van Volksgezondheid doet een beroep op de samenleving om de berichten van de officiële kanalen te volgen en de preventieve maatregelen in acht te blijven nemen.

De bewindsman drukt de personen op het hart om het huisnummer of contactnummer van hun huisarts nabij te hebben en goed te onthouden. Wanneer mensen griepklachten hebben met koorts die hoger is dan 39 graden Celsius, hoesten, kortademigheid, neusverkoudheid wordt op hen een beroep gedaan de huisarts telefonisch te contacten. Gevraagd wordt om polibezoeken zoveel als mogelijk te vermijden.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG