Jogi: “Oude garde VHP levert een wezenlijke bijdrage”

Mahinder Jogi. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

“Wij hebben een bijdrage geleverd bij de VHP hoe krom of scheef”, zegt Mahinder Jogi, die voor de derde keer gekozen is als parlementariër voor de VHP in Saramacca, met betrekking tot de kritiek naar de oudere generatie binnen de partij. Jogi geeft tegenover Suriname Herald aan, dat veel VHP’ers die gezien worden als de ‘oude garde’ jaren en nog steeds een bijdrage leveren om vele vraagstukken te bestuderen en te beschrijven voor de partij.

Jogi kan zich absoluut niet terugvinden in de kritiek die geleverd wordt op de ‘oudgedienden van de VHP’ door onder andere de Suriname Herald-columnisten Sunil Sookhlall en Kries Mahabier. Integendeel is hij juist van oordeel, dat het de oude generatie is die zich continue heeft ingezet voor de partij en het land. “Wij zijn hier gebleven in Suriname en hebben lief en leed gedeeld”, zegt hij.

De herkozen parlementariër vindt dat de oude garde niet gecriminaliseerd moet worden, omdat ze werkt. Jogi benadrukt dat hij niet tegen Nederlanders is, maar hij is van oordeel dat die zich moeten bezighouden met de Nederlandse politiek en niet met de Surinaamse politiek.

Hij vindt de kritiek op onder andere oud-minister Stanley Ragoebharsing onterecht, want het gaat hier om een man die de partij heeft geholpen om vele vraagstukken te helpen bestuderen. Hij heeft toen ook een wezenlijke bijdrage geleverd toen hij minister was.

De herkozen parlementariër is van oordeel dat wanneer personen een wezenlijke bijdrage hebben geleverd, zowel jong als oud, ze met respect behandeld moeten worden. “Wanneer je oud bent geworden, betekent het toch niet dat je opzij gezet moet worden? Zet je jouw ouders opzij, omdat ze oud zijn geworden?”, vraagt hij zich af.

Jogi benadrukt dat vele personen van de oude garde nog steeds een bijdrage leveren, omdat ze het doen voor land en volk en niet om een positie te krijgen. Ze doen het uit een bepaalde verantwoordelijkheid, omdat zij de knowhow hebben en die beschikbaar stellen. Het zijn volgens Jogi zaken, die gewaardeerd moeten worden.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG