Santokhi: “Verkiezing voorzitter en vicevoorzitter markeert hoogtepunt”

Chan Santokhi. Foto: Suriname Herald

Vandaag is een belangrijk moment in de democratie een realiteit geworden. De verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), het hoogste volksvertegenwoordigende orgaan in de Republiek Suriname, markeert een hoogtepunt binnen het democratisch proces en de rechtsstaat in ons land, zegt VHP-voorzitter Chan Santokhi zojuist in een verklaring na de verkiezing van Ronnie Brunswijk tot voorzitter van DNA. Dew Sharman is de nieuwe vicevoorzitter van DNA.

“Wij hopen dat het proces van democratische overdracht zo spoedig en ordelijk mogelijk zal plaatsvinden, zodat de nieuwe regering met prioriteit kan beginnen met het aanpakken van de noden van het volk. De armoede is toegenomen, we weten dat vele huishoudens het moeilijk hebben en we weten dat zij wachten op onze hulp.”

Assembleevoorzitter Brunswijk is van plan om zo snel mogelijk de procedure van nominatie van de president en vicepresident te starten en de verkiezing zo snel mogelijk uit te schrijven.

De nieuwgekozen vicevoorzitter Dew Sharman spreekt de hoop uit dat nu de verkiezingen voorbij zijn, alle leden van DNA zich constructief zullen opstellen om een substantiële bijdrage te leveren aan de wederopbouw van ons land.

VANDAAG