Breaking: Paul Somohardjo besmet met COVID-19

PL-voorzitter Paul Somohardjo
Print Friendly, PDF & Email

Paul Somohardjo, voorzitter van de PL en coalitiepartner in de nieuwe regering die moet aantreden, is positief getest op het COVID-19-virus. Hij is gisteravond laat binnengebracht op de spoedeisende hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Dit is door bronnen binnen de medische sector aan Suriname Herald bevestigd.

Somohardjo was op maandag 29 juni nog op de buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee waar de nieuwgekozen assembleeleden werden toegelaten tot het parlement. Daarna was hij ook in de buiten gewone openbare vergadering waar de voorzitter en vicevoorzitter van het parlement werden gekozen. Hij heeft ook op dezelfde dag een korte bijeenkomst bijgewoond van de leiders van de VHP, ABOP en NPS.

De vraag is of de leiders Chan Santokhi (VHP), Gregory Rusland (NPS) en Ronnie Brunswijk (ABOP) niet in quarantaine moeten gaan, gezien het feit dat deze leiders samen met Somohardjo waren om over de machtsoverdracht te praten. Nu al wordt er gesproken over de transitieperiode die wat langer zal duren, indien de leiders van de nieuwe coalitie in quarantaine moeten.

PL-ondervoorzitter Nasier Eskak heeft tegenover Suriname Herald aangegeven dat het hoofdbestuur formeel nog niet van op de hoogte is gebracht van dit geval. Ook hoofdbestuurslid Ingrid Karta-Bink zegt aan Suriname Herald niet op de hoogte te zijn van dit geval.

Somohardjo behoort tot de risicogroep gezien zijn 77-jarige leeftijd.

VANDAAG