SVJ-voorzitter: “Journalisten moeten in zelfquarantaine”

Carla Boëtius. Foto: Parbode
Print Friendly, PDF & Email

Journalisten die bij de laatst gehouden openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) interviews hebben gedaan met politici, moeten in zelfquarantaine. Dat adviseert de voorzitter van de Vereniging van Journalisten, Carla Boëtius, in gesprek met Suriname Herald naar aanleiding van enkele politici die positief getest zijn op het coronavirus.

Volgens informatie van de medici zijn de mensen die positief zijn getest eerder besmet geraakt. De besmetting heeft zeker drie tot vijf dagen ervoor plaatsgevonden. Het besmettingsgevaar op 29 juni was minimaal. Echter roept de SVJ-voorzitter haar leden op om goed op hunzelf te letten. “Check jezelf goed. Blijf thuis en zonder jezelf af, zeker vijf dagen,” zegt Boëtius.

Extra maatregelen
Ook wijst Boëtius op de voorzorgsmaatregelen die in acht genomen moeten worden. “Probeer de twee meter afstand te houden. Zet je mond- en neuskap op en bescherm zo jezelf en anderen,” benadrukt ze.

Zondag wordt het personeel van DNA getest op COVID-19. Intussen zijn alle assembleeleden getest. Het parlementsgebouw is gisteren gedesinfecteerd. De vraag is of de journalisten die ter plekke waren, ook niet de test moeten ondergaan. De mediawerkers die vanwege hun beroep dichtbij mensen komen, moeten extra voorzorgsmaatregelen in acht nemen.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG