Boldewijn noemt gedrag Brunswijk politiek onvolwassen

Bestuurskundige August Boldewijn. Beeld: Apintie TV
Print Friendly, PDF & Email

Bestuurskundige August Boldewijn noemt het gedrag van ABOP-leider Ronnie Brunswijk, die nu de functie van assembleevoorzitter bekleedt, politiek onvolwassen. Brunswijk die op 29 juni bij acclamatie gekozen is tot voorzitter van De Nationale Assemblee, maakt zich nu op om de functie van vicepresident te bekleden. Boldewijn windt er geen doekjes om en vindt dat het nu erop lijkt alsof gerespecteerde functies voor het oprapen liggen. Brunswijk laat met dit gedrag zien, dat hij zijn kader binnen de partij niet waardeert.

Boldewijn vraagt zich af wat de reden is van de ABOP-voorzitter om voor ruim twee weken op de stoel te gaan zitten van parlementsvoorzitter om daarna weer te vertrekken. “Dan was even goed de persoon die hem opvolgt direct op de stoel gaan zitten. Dit is de grootste grap die ik ooit heb meegemaakt in Surinaamse politiek,” zegt de bestuurskundige. Wat men niet weet is dat een voorzitter voor vijf jaar is gekozen. Hiermee heeft de ABOP-politicus laten zien, dat hij het volk voor de gek heeft gehouden.

Over het strafblad van Brunswijk, zegt Boldewijn dat hij in Suriname niet gevonnist is. Echter zijn er wel strafbare feiten, die hij gepleegd heeft die tegen de Grondwet zijn. Aan de andere kant is Brunswijk gevonnist en kan niet naar het buitenland afreizen. Hij stelt dat Suriname nu weer in een situatie terechtkomt, net als de vertrekkende president die ook een veroordeling heeft op zijn naam en niet vrij kon reizen.

Volgens Boldewijn brengen deze veroordeelde politici het land in dezelfde belachelijke positie. Internationaal volgt men alles. Men moet volgens de bestuurskundige weten, dat Suriname net als de afgelopen tien jaar, in de komende jaren weer onder een vergrootglas geplaatst zal worden. “Hoe zal je dit aan de internationale gemeenschap presenteren? We moeten ophouden om het land te schande te zetten,” zegt hij.

Internationaal zal men Suriname volgens Boldewijn niet serieus nemen. “Je laat een veroordeelde vertrekken om weer een andere in een hoge functie te plaatsen. Men zal straks weer vliegtuigen charteren om weer naar conferenties te gaan. Zo jaag je het land ook in hoge kosten,” stelt Boldewijn.

Hij ziet geen verandering vergeleken met wat Suriname de afgelopen tien jaar heeft gehad. Nu lijkt het erop alsof het Surinaamse volk niet weet wie ze moet kiezen. Zij had moeten weten dat het land in de afgelopen tien jaar heeft moeten dealen met een staatshoofd dat internationaal geen goede naam had, meent Boldewijn.

VANDAAG