Breaking: Chan Santokhi nieuwe president Suriname

Chan Santokhi ingezworen als president van de Republiek Suriname. Beeld: STVS
Print Friendly, PDF & Email

Chandrikapersad (Chan) Santokhi (61) is zojuist ingezworen als president van de Republiek Suriname. Santokhi werd na een ceremonie door assembleevoorzitter Marinus Bee beëdigd tot negende president van Suriname.

Santokhi neemt een land over dat in een diepe financiële crisis zit. Ook zal de nieuwe president moeten dealen met de COVID-19-crisis met het stijgende aantal gevallen in Suriname.

Dinsdag heeft Santokhi zijn ministersploeg bekendgemaakt. Deze worden later vandaag door hem worden beëdigd.

Vanwege de COVID-19-maatregelen zijn er slechts een paar genodigden aanwezig. De inauguratie is deze keer niet voor het publiek toegankelijk zoals normaal wel het geval is. De autoriteiten hebben de samenleving opgeroepen om de inauguratie van de president en vicepresident live via de televisie te volgen.

VANDAAG