Isolatie- en quarantaineaccommodatie te Stoelmanseiland in voorbereiding

Maureen van Dijk, vertegenwoordiger Medische Zending. Foto: NII
Print Friendly, PDF & Email

De Medische Zending (MZ) en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zijn drukdoende met het treffen van voorbereidingen voor het opzetten van isolatie- en quarantaineaccommodatie in het dorp Stoelmanseiland.

“Niet iedereen hoeft naar de stad te komen. Voor personen bij wie de verschijnselen erg zijn of erger worden, zal daar de nodige zorg worden geboden, in afwachting op het afvoeren van de patiënten naar Paramaribo,” zegt Maureen Van Dijk, vertegenwoordiger van de Medische Zending.

De MZ-vertegenwoordiger heeft tijdens de persconferentie van het Nationaal COVID-19-managementteam ook informatie gedeeld over de situatie in het binnenland. Van 11 tot 15 juli is een medisch team geweest naar het oosten van Suriname, in het gebied tussen Drietabbetje en Stoelmanseiland.

Het team is afgelopen woensdag teruggekeerd met 31 swabs, waaruit 23 personen positief zijn getest. “Het betekent dat er meer mensen zijn die positief zijn in dat gebied. Het gaat om de dorpen Polo Kaba, Sang Beng Du Mi, Mooi Taki, Poeketie, Oeng Poesoe, Man Lobi, Wang Vinga, Stoelmanseiland, Goninikreek, Gan Kaba en Nason.”

De MZ-vertegenwoordiger heeft verder aangegeven dat er ook een missie met 14 swabs teruggekeerd is uit Apetina. In dit gebied hebben burgers ook COVID-19-symptomen of klachten. De resultaten van deze swabs worden morgen verwacht.

VANDAAG