Minister Walden wil bestaanszekerheid voor elke Surinamer

Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie
Print Friendly, PDF & Email

Er moet gewerkt worden aan de bestaanszekerheid van iedere Surinamer. Dit zei minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, vrijdag na de ondertekening van het protocol van overdracht.

De bewindsvrouw ziet een voorhoede rol weggelegd voor het ministerie, namelijk om de economie anders te structureren gelet op de COVID-19-situatie waarbij zaken anders zijn. Het departement zal ook een belangrijke rol spelen om uit de economische depressie te komen.

“Een economie blijft nooit in een dal, wij zullen eruit komen.” Daarom zal de minister vanaf volgende week met de directie gesprekken voeren om een strategische richting te bepalen. Voor Walden is de tijd aangebroken om met alle optimisme de economie te herstellen en die programma’s uit te voeren, zodat onze kinderen in een goede omgeving kunnen leven en een hogere levensstandaard kunnen hebben.

Tijdens de korte kennismaking met de directie en de afdelingshoofden vroeg minister Walden vier zaken van hen te weten: creativiteit, inzet, eerlijkheid en loyaliteit. De nieuwe minister zegt ervan uit te gaan, dat eenieder hart heeft voor Suriname en een positieve bijdrage wil helpen leveren. “Alle Surinamers zijn nodig om het land op te bouwen,” voegde ze eraan toe.

Verder wees de bewindsvrouw erop, dat ze een opendeurpolitiek heeft en graag ziet dat als er problemen zijn, die besproken worden, zodat de werksfeer altijd goed is voor betere prestaties.

Minister Walden gaat ervan uit dat eenieder een hoger doel heeft, waarbij in de gemeenschap met elkaar het streven is om de optimale potentie in elkaar te helpen realiseren. Ze drukte het team daarbij op het hart, dat als dit uitgangspunt op het ministerie zal worden toegepast, dit zal doorstromen naar andere ministeries en andere sectoren.

VANDAAG