500 repatrianten nog in het buitenland

Epidemioloog Radjesh Orie. Foto NII
Print Friendly, PDF & Email

Momenteel vertoeven nog ongeveer 500 repatrianten in het buitenland. Deze bevinden zich voornamelijk in Nederland en de Verenigde Staten. Het grootste deel van deze groep bevindt zich in Nederland. Deze informatie heeft epidemioloog Radjesh Orie gedeeld tijdens de gisteren gehouden COVID-19-persconferentie.

Volgens de epidemioloog zijn er regels voor personen die het land binnenkomen. Voor reizigers uit Nederland geldt dat zij in thuisquarantaine gaan, terwijl personen afkomstig uit andere landen in overheidsquarantaine worden geplaatst.

Volgens de huidige COVID-19-cijfers zijn er 450 personen in isolatie, 69 in ziekenhuizen en zeven op de Intensive Care Unit. Het gaat in deze dus om positief geteste personen. Momenteel bevinden meer dan 1.400 personen zich in thuisquarantaine. Dit zijn personen die in contact zijn gekomen met COVID-19 positief geteste individuen. “Degenen die zich thuis niet kunnen afzonderen, worden in overheidsquarantaine geplaatst,” zei de epidemioloog.

Orie zei verder dat ernaar gestreefd wordt om deze week wederom mobiele COVID-19-testen uit te voeren. De Regionale Gezondheidsdienst beschikt nu ook over mobiele test units op elf plekken. “De procedure daar is ietwat anders. De mogelijkheid om naar daar te stappen en je te laten testen is er nu niet.”

VANDAAG