Breaking: André Misiekaba stapt uit NDP

André Misiekaba. Foto: NII

Na de slechte verkiezingsuitslag van 25 mei 2020, krijgt de Nationale Democratische Partij (NDP) wederom een zware klap. De ondervoorzitter tevens partijtopper van de paarse partij, André Misiekaba, heeft 28 juli, zijn verjaardag, de partij officieel bedankt. Dat verneemt Suriname Herald uit de top van de NDP.

Misiekaba is volgens de informant niet content met de wijze hoe zaken aangepakt worden binnen de partij. Ook het niet tot de orde roepen van bepaalde figuren binnen de organisatie is voor de politicus een doorn in het oog. Na verluidt is er nog steeds geen evaluatie gepleegd na de zware terugval met 10 zetels bij de verkiezingen van 2020.

Gisteren heeft gewezen president en partijvoorzitter Desi Bouterse, Misiekaba uitgenodigd voor een gesprek. De gewezen minister van de regering-Bouterse blijft op zijn standpunt om de parij te verlaten.

Voor de NDP zal het een zware klap zijn gezien het feit dat Misiekaba een begrip was binnen de partij. Hij was de ‘showman’, maar ook als het ging om serieuze discussies was hij een van de beste personen, geeft onze informant aan.

Als Misiekaba naar een andere partij gaat of de politiek vaarwel zegt, is nog niet duidelijk. Pogingen om een reactie van Misiekaba te krijgen zijn tot nu toe vruchteloos geweest.

VANDAAG