COVID-19-situatie Suriname nog steeds onder controle

Epidemioloog Radjesh Orie. Foto NII

De COVID-19-situatie in Suriname is nog steeds onder controle, zegt epidemioloog Radjesh Ori. Hij baseert zijn stelling op basis van het feit dat positief geteste mensen geïsoleerd kunnen worden en er aan contacttracing wordt gedaan. Echter heeft alles een grens, zei de epidemioloog tijdens de persconferentie van het Outbreak Managementteam.

Als er geen verbetering komt in de situatie, doelend op het steeds toenemende aantal besmettingen, zal Suriname niet langer controle hebben over de situatie.

In de tweede week nadat president Chan Santokhi de verscherpte maatregelen heeft bekendgemaakt moeten de resultaten duidelijk zijn. Als de situatie onveranderd blijft zullen andere maatregelen noodzakelijk zijn. De angst slaat de epidemioloog om het hart, als hij kijkt naar het gedrag van enkele burgers.

Ori beklemtoonde dat de situatie zeer kritiek is en dat iedereen moet bijdragen aan het beheersbaar houden hiervan. Op dit moment ziet de situatie in voornamelijk Sipaliwini en Paramaribo er niet rooskleurig uit.

VANDAAG