Zowel Abrahams als Misiekaba ontkennen handgemeen in Ocer

Ramon Abrahams. Foto: Suriname Herald

“Het is een klinkklare leugen. Die kan naar het rijk der fabelen worden verwezen. Dat men het nieuws brengt zonder mij te horen, is zeer verwerpelijk. Maar ja, we kennen sommige delen van de media in Suriname niet anders”, zo reageert André Misiekaba, gewezen lid van de NDP op de geruchten dat Ramon Abrahams, ondervoorzitter van NDP, hem zou hebben geklapt.

Een hoogoplopende ruzie en een handgemeen tijdens een interne NDP-vergadering in partijcentrum Ocer, zou volgens bepaalde mediahuizen en individuen op sociale media de reden zijn dat Misiekaba de NDP vaarwel heeft gezegd. Ook zou Abrahams hem hebben geklapt.

André Misiekaba. Foto: Suriname Herald

In gesprek met Suriname Herald zegt Misiekaba dat hij in zijn verklaring duidelijk heeft aangeven waarom hij de partij heeft verlaten. Al het andere dat gezegd wordt klopt van geen kant. De politicus geeft verder aan dat het ook niet waar is dat oud-president en partijvoorzitter Desi Bouterse hem bedreigd zou hebben. “Ik ben in vrede uit de NDP gestapt”, geeft hij aan.

Ook vanuit de leiding van de NDP worden deze geruchten naar het rijk der fabelen verwezen. Volgens Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, klopt dit helemaal niet. “Ik ben eerder van dergelijke handelingen beschuldigd en deze bleken achteraf niet waar te zijn. Ook deze keer is het niet waar”, zegt Abrahams aan Suriname Herald.

Misiekaba, die thans fractieleider van de NDP in De Nationale Assemblee (DNA) is, legde op 28 juli al zijn functies binnen de NDP neer. Naar welk politiek huis de gewezen minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal gaan is nog niet bekend.

Misiekaba zei vandaag in een verklaring dat hij maandag zijn DNA-zetel teruggeeft. Tachana Losche is de eerstvolgende op de NDP-lijst in Paramaribo die in DNA binnenkomt.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG