Ex-directeur Volksgezondheid krijgt op de valreep grond in Para

Cleopatra Jessurun. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Op de valreep heeft ook Cleopatra Jessurun, die voor korte tijd directeur van het ministerie van Volksgezondheid was, 1,0357 hectare grond in het district Para voor 40 jaar voor tuinbouwdoeleinden toegewezen gekregen. De beschikking is op 14 juli 2020 ondertekend door Mike Noersalim.

Noersalim, de voormalige minister van Binnenlandse Zaken, heeft de laatste twee weken voor de regeringswisseling als vervanger aangezeten op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), nu ministerie van Grond- en Bosbeheer.

Jessurun diende haar ontslag in vanwege ontevredenheid over hoe zaken eraan toe gingen. Zij werd namelijk als directeur niet betrokken bij de aanpak van de COVID-19-pandemie. Ze hekelt het feit dat personen die sinds het begin nauw betrokken zijn geweest, nu gewoon aan de kant zijn gezet.

De grond die is toegekend aan Jessurun maakt deel uit van de voormalige concessie van het terrein van Suralco. De uitmetingskaart voor de desbetreffende grond is door een be√ędigde landmeter op 9 juli 2020 vervaardigd en voorzien van een Perceel-ID.

Naast Jessurun heeft ook de directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, Minouche Bromet, haar ontslag ingediend. Ze heeft aangegeven haar ontslag in te dienen vanwege gezondheidsredenen.

Suriname Herald heeft getracht een reactie te krijgen van Jessurun. Ze was echter niet bereikbaar.

VANDAAG