Brunswijk: “Ebu Jones ontvangt maandelijks US$ 2.500 als consultant bij Grassalco”

NDP-assembleelid Ebu Jones. Beeld: DNA

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gisteren uit de doeken gedaan dat NDP-assembleelid Ebu Jones, als consultant is aangetrokken bij Grassalco en een contract daar heeft lopen waarbij hij US$ 2.500 per maand ontvangt. Brunswijk reageert hiermee op de uitlating van Jones die tijdens de openbare vergadering in De Nationale Assemblee (DNA) stelde dat de regering geen onderzoek alleen moet doen naar wurgcontracten in de periode 2010-2020 van regering-Bouterse.

Jones is van oordeel dat onderzoek over de gehele linie gedaan moet worden. Hij heeft in het parlement bevestigd dat hij een contract heeft lopen bij Grassalco. De vicepresident gaf verder aan dat het contract van Jones op 28 juni van dit jaar is getekend. Op 4 augustus heeft Jones geld ontvangen en wel SRD 26.000.

VHP-assembleelid Mahinder Jogi gaf aan dat volgens zijn informatie Jones eveneens in dienst is bij de overheid en wel bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking als algemeen ambassadeur. Hij vraagt aan de regering om het college van de nodige informatie te voorzien over hoeveel nevenfuncties een ambtenaar mag hebben.

Assembleelid Jones heeft na een schorsing zijn contract met Grassalco ter beschikking gesteld aan het parlement voor inzage. Hij maakt duidelijk dat het een contract is waarbij er sprake is van een opzegtermijn van een maand. “Het kan anytime opgezegd worden, dus het is geen wurgcontract”, maakt Jones duidelijk.

Hij legt verder uit dat hij als jurist vanuit de leiding van Grassalco was gevraagd om diensten aan het bedrijf te verlenen. Hij gaat ervan uit dat hij voor diensten die hij heeft verricht als jurist, waarvoor hij gestudeerd heeft, wordt betaald.

Jones zegt verder dat er niet vooruit is betaald is, zoals gesuggereerd wordt door vicepresident Brunswijk. Sinds 15 juni verleent hij diensten aan Grassalco, benadrukt hij. Voor de transparantie heeft hij zijn contract ter beschikking gesteld zodat het college kan zien dat het om een normaal contract gaat en dat het om een normaal bedrag gaat, legt hij uit.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG