Moengotapu en Alfonsdorp voorzien van optimaal drinkwater

Vicepresident Brunswijk neemt de waterfaciliteit in gebruik. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De dorpen Moengotapu en Alfonsdorp hebben vanaf vandaag optimaal drinkwater. De ingebruikname tevens oplevering heeft vandaag in aanwezigheid van vicepresident Ronnie Brunswijk, minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) plaatsgevonden.

SWM-directeur Marlon Oosterling noemt dit een mijlpaal voor de dorpsbewoners. Hij gaf te kennen dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) haar verantwoordelijkheid kent. In dit traject zal ook het nabijgelegen dorp Adjoema Kondre binnenkort voorzien worden van optimaal drinkwater.

Moengotapu en Alfonsdorp voorzien van optimaal drinkwater. Foto: Suriname Herald

Districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne-Noordoost sprak zijn dank uit aan de regering voor deze mijlpaal en dit stukje vooruitgang voor de gemeenschap.

NH-minister Abiamofo gaf te kennen dat het oplossen van het drinkwatervraagstuk zeker aangepakt zal worden in de verschillende delen van het land. De regering is dit aan de gemeenschap verplicht en zal dit zonder enig pardon in orde maken.

Abiamofo deed verder een oproep aan de dorpsgemeenschap om zich te houden aan de COVID-19-maatregelen die de overheid heeft vastgesteld. Hij stelde dat het COVID-19-virus geen grap is.

Vicepresident Brunswijk zei dat goed drinkwater van eminent belang is. De huidige regering zal voor het totale volk werken en niet voor een bepaalde groep. Hij stelt dat de vorige regering een bepaalde werkwijze hanteerde. “Als je niet voor de NDP was kreeg je niks. Deze regering wil het anders aanpakken en voor het totale volk werken. Na vandaag zal de regering ervoor zorgen dat de mensen die het water nodig hebben het zullen krijgen”, aldus Brunswijk.

VANDAAG