SRD 500 boete voor illegaal vervoeren passagiers in autobusjes

Print Friendly, PDF & Email

Chauffeurs die niet in het bezit zijn van een busvergunning en illegaal passagiers vervoeren, riskeren een boete van SRD 500. Het vervoeren van passagiers zonder een vergunning is bij wet verboden. Bestuurders van deze bussen zijn proces-verbaal aangezegd volgens het snelrecht model.

De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) voert controles uit op bestuurders van autobusjes, die illegaal aan personenvervoer doen op de verschillende lijnbusroutes. De politie constateerde bij de controles ook nog dat de COVID-19-maatregelen niet in acht worden genomen als het gaat om bijvoorbeeld de onderlinge afstand tussen de passagiers.

Er is verder ook geconstateerd dat veel van die autobusjes niet ter herkeuring zijn aangeboden, waarvoor de chauffeurs ook beboet zijn. Sommige chauffeurs hadden vonnissen op hun naam staan; uitgesproken door de verkeersrechter voor gepleegde verkeersovertredingen. Die chauffeurs kozen eieren voor hun geld door de openstaande boetes gelijk te betalen om te voorkomen in hechtenis genomen te worden.

Verkeersovertreders hebben de mogelijkheid hun boetes te gaan betalen op het kantoor van het ANRS, ondergebracht op het politiebureau Latour.

VANDAAG