Zangeres Sisa Agi na ziekbed overleden

Sisa Agi in het televisieprogramma 1 voor 12
Print Friendly, PDF & Email

“Mijn moeder is er niet meer en ik zit nu met een ziek broertje”, zegt Benito Nagi, de oudste zoon van de zangeres ‘Sisa Agi’ die gisteravond op haar woonadres in het district Para is overleden. De bekende kaseko- en kawinazangeres Agnes Nagi is niet meer.

Sisa Agi van wie haar werkelijke naam Agnes Nagi is, heeft vooral met de kawinagroep ‘Ai Sa Si’ gezongen en grote hits gescoord. Met deze kawinagroep scoorde zij een aantal hits waaronder Teke doi, Faluma en Ba pinda. De artiest werd vooral bekend in 1994.

Nagi betreurt het overlijden van zijn moeder en zegt dat hij alles heeft gedaan voor haar zodat zij weer de oude kon worden, maar is helaas niet gelukt.

“Mijn moeder die in Libi Makandra was opgenomen wilde thuiskomen voor de oudejaarsviering en wilde daarna niet teruggaan naar de instelling. Ze is veel achteruitgegaan vanwege mijn broertje die nu ook ziek is. Mijn broertje heeft ook een beroerte gehad en dat heeft gezorgd voor de verdere afgang van haar. Ik heb mijn moeder niet zo gekend, ze was flexi en door de beroerte is zij verlamd geraakt en kon daardoor niet meer lopen. Ze heeft opgetreden met verschillende muziekgroepen”, laat Nagi weten.

Sisa Agi was bij eenieder geliefd vanwege haar zangtalent en haar liedjes. Nagi zegt dat zijn moeder niet ver van hem woonde. “Ik was elke dag thuis bij haar om te kijken hoe het met haar ging, maar jammer dat het anders is afgelopen met haar. Ik heb haar niet eens kunnen groeten of kort voor haar overlijden met haar kunnen praten”, zegt de verdrietige zoon van de zangeres die het verlies zijn moeder nog niet kan verwerken.

Nagi werd begin november 2019 onwel op een verjaardagsfeestje van haar kleinzoon. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd een hersenbloeding vastgesteld. Ze raakte aan één zijde verlamd en werd opgenomen in het zorgcentrum Libi Makandra.

Sisa Agi is 58 jaar oud geworden.

Het is nog niet bekend wanneer zij naar haar laatste rustplaats wordt gebracht.

Simone Awanna

VANDAAG