Vp Brunswijk: “We gaan ervoor zorgen dat Suriname een ander gezicht krijgt”

Vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft bewoners van het dorp Moengotapu verzekerd, dat de nieuwe regering alles eraan zal doen om Suriname een ander gezicht te geven. De regering is momenteel aan het inventariseren wat er is overgenomen. Tegelijkertijd wordt er op basis van wat geconstateerd is gewerkt aan een oplossing, stelt Brunswijk. De vicepresident was in dit dorp in verband de oplevering van een drinkwaterproject.

De vorige regering heeft het bijzonder moeilijk gemaakt voor deze regering, waardoor er niet vlot kan worden geregeerd. Een zelfverzekerde Brunswijk gaf de aanwezigen de garantie, dat het regeerteam onder leiding van Santokhi-Brunswijk de daad- en veerkracht zal tonen om Suriname uit de huidige positie te halen. “Het land is in een bepaalde positie geplaatst. We hebben een lege staatskas aangetroffen waardoor je niet veel kan doen,” zei de vp.

Hij merkte op dat een land draaien zonder geld geen gemakkelijke klus is. “We zullen het met de creativiteit moeten doen. Vaststaat dat we die uitdagingen zullen aangaan. Mi Ronnie Brunswijk nanga masra Santokhi o du alla san wi man fu gi sranan wan tra fesi,” hield hij de aanwezigen voor.

“Ik had u gezegd om de pakketten die de vorige regering massaal deelde te nemen. Wij willen geen pakketten geven, maar tools om uw eigen pakketten samen te stellen. Ik wil u geen aardappelen geven, want ik weet niet of u aardappelen eet. Wij gaan mogelijkheden voor u creëren om te werken, zodat u in staat bent om voor u zelf te zorgen,” meent Brunswijk.

De vp merkte op dat de regering zal laten zien dat er gewerkt wordt, ondanks de lege staatskas die de vorige regering heeft achtergelaten. Er zal een manier zijn om niet alleen de noden van het volk op te lossen, maar ook om voor de nodige welvaart en het welzijn te zorgen. “Deze komende vijf jaren zullen uitdagend zijn, maar we gaan voor een goede job voor land en volk. We gaan het land naar een ander niveau tillen.”

VANDAAG