Moordlustige brandstichter aangehouden

Print Friendly, PDF & Email

De politie van het bureau Santodorp heeft donderdag de 60-jarige Jerrel A. aangehouden voor brandstichting en poging tot moord.

Uit het voorlopige politieonderzoek is naar voren gekomen dat Jerrel het woonadres van zijn 59-jarige ex-vrouw had aangedaan met brandstof in zijn bezit. Nadat hij een schuifraam kapot had geslagen goot hij brandstof in een kamer van de woning. Vervolgens stak hij de brandstof in brand en stichtte daardoor brand in de kamer. Op dat moment bevond de ex-vrouw van Jerrel zich in het huis.

Toen de vrouw vuur uit de kamer zag komen maakte zij de voordeur open om het huis uit te gaan. Jerrel, die haar bij de voordeur opwachtte, greep haar vast en besprenkelde haar vervolgens met brandstof met de kennelijke bedoeling om haar in brand te steken. Het gelukte de vrouw om zich uit de greep van Jerrel te bevrijden voordat hij tot zijn afschuwelijke daad kon overgaan. Nadat de vrouw zich had losgerukt rende zij weg van Jerrel om zichzelf in veiligheid te brengen.

Jerrel liep weg, maar is niet ver van de plaats van het misdrijf door de politie aangehouden. De brandweer kon voorkomen dat het huis helemaal in vlammen opging. Jerrel is hangende het onderzoek, na overleg met het Openbaar Ministerie, door de politie in verzekering gesteld.

VANDAAG