SPSB heeft nieuwe Raad van Toezicht

Foto: Surinaamse Postspaarbank
Print Friendly, PDF & Email

Bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) is vandaag de Raad van Toezicht vervangen en is een nieuwe raad benoemd. De voorzitter is Dharmradj Parohi. De reden van de vervanging moet onder andere gezocht worden in de recente gebeurtenissen bij de bank.

De minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing, in de hoedanigheid van vertegenwoordiger van de aandeelhouder, heeft de nieuwe raad de opdracht gegeven om het vertrouwen in de Surinaamse Postspaarbank weer te doen herstellen door een gedegen en transparant beleid uit te voeren.

De nieuwe Raad van Toezicht bij de SPSB bestaat verder uit: Ritesh Navien Ganpat, Patrick Peneux, Nitesh Rajendre Ramdin en Patrick Melvin Bel.

SPSB-directeur Ginmardo Kromosoeto is deze week aangehouden in het verlengde van het strafrechtelijk onderzoek van de gewezen ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Robert van Trikt en de voortvluchtige verdachte Gillmore Hoefdraad, ex- minister van Financiën.

VANDAAG