Assembleevoorzitter en NH-minister voor oriëntatie in Nickerie

Assembleevoorzitter en NH-minister voor oriëntatie in Nickerie. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Assembleevoorzitter Marinus Bee vertoeft op dit moment samen met minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) voor een oriëntatiebezoek in het district Nickerie. De delegatie heeft inmiddels enkele veldbezoeken afgelegd.

Diverse disciplines waaronder de brandweer, het leger, de douane en politie hebben aan de delegatie uit Paramaribo een overzicht gegeven van hun werkzaamheden, maar ook de problemen waarmee ze te kampen hebben. Ook de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) heeft een presentatie gehouden.

Bee gaf in zijn toespraak aan dat hij als assembleevoorzitter zoveel als mogelijk een beeld wil hebben om zaken mee te nemen in het beleid. Hij wil niet vanuit zijn kantoor beleid maken, maar wil zich ook zoveel mogelijk oriënteren op het veld.

Bee heeft opgeroepen om samen te werken. Hij gaf te kennen dat Nickerie een voorbeeld is wanneer het gaat om samenwerken. Hij stond ook stil bij de coronapandemie die de wereld nu in haar greep houdt. Dit dwingt ons als Surinamers om meer samen te gaan werken, zei Bee.

NH-minister Abiamofo stelt dat het beleid niet alleen vanuit kantoor gemaakt wordt, maar ook vanuit het veld. Hij liet weten dat dit bezoek is gedaan om te kijken hoe Nickerie zal participeren aan de grote ontwikkelingen zoals de olievondsten die recent zijn gedaan. De bewindsman is van mening dat Nickerie een bijzondere bijdrage kan leveren aan het aspect ‘local content’.

Ook Abiamofo riep op tot samenwerking. Hij gaf te kennen dat er meer aan medebewind gedaan kan worden. Het beleid is nog altijd te veel gericht op Paramaribo, terwijl er meer op lokaal niveau gedaan kan worden.

Abiamofo gaf de garantie dat bij het verlenen van mijnbouwrechten transparantie de boventoon zal voeren. De minister heeft ook de kantoren van NH en het productiestation in Nickerie bezocht.

VANDAAG