NDP-fractie vraagt spoedvergadering over alarmerende COVID-19-ontwikkeling

Print Friendly, PDF & Email

De fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) onder leiding van Rabin Parmessar heeft vandaag een spoedvergadering aangevraagd rakende de alarmerende ontwikkelingen over de COVID-19-pandemie in Suriname. Volgens de partij baart deze trend de burgers van Suriname ernstige zorgen.

In haar schrijven naar de voorzitter van de Nationale Assemblee, Marinus Bee, geeft de fractie aan dat de zorgwekkende grens tussen beheersbaar en onbeheersbaar van de uitbraak in Suriname wordt bereikt.

Lees hier de brief van de NDP-fractie

Naar aanleiding van de alarmerende ontwikkelingen rakende de COVID-19-pandemie in ons land, die elke burger ernstig zorgen baart, wenst de fractie van de Nationale Democratische Partij (NDP) het volgende zeer dringend onder uw aandacht te brengen:
– De fractie van de NDP heeft informeel moeten vernemen over een positief COVID-19-geval in De Nationale Assemblée.

– Er worden dagelijks circa 70 tot 100 besmettingen geregistreerd op het dashboard van de COVID-19-website alsmede een toeloop op het dodental. Op zaterdag 15 augustus is er een record aantal positieven geregistreerd van 123.

– De zorgwekkende grens tussen beheersbaar en onbeheersbaar wordt bereikt, met de verschillende berichten dat wij boven onze capaciteit raken qua human resources en opvangfaciliteiten, zij het quarantaine of isolatie, zij het zorgbehoevend of niet.

– Het ernstige rondom het onderhavige is de transparantie in de dataverwerking. Het is angstaanjagend om te constateren dat er geen efficiënte interne communicatiestructuur aanwezig is tussen de verschillende entiteiten binnen de zorg en het Nationaal COVID-19 Managementteam.

– Recentelijk heeft de informatie ons bereikt dat tientallen burgers zich bevinden in de samenleving die positief bevonden zijn en helaas niet meer te traceren zijn; de zogeheten ‘Lost to follow up’, een factor die thans niet meer zichtbaar is op het dashboard. Volgens terzake deskundigen en infectiologen, wordt deze groep steeds groter.

Voorzitter, in het belang van de samenleving en gezien de dringende en zorgwekkende aard van de materie en de noodzaak om het over een andere boeg te gooien, vragen wij van de NDP-fractie u een spoedvergadering met de Parlementaire Crisis Commissie te willen convoceren om alle relevante actoren te horen en uw college terstond en breedvoerig te informeren over de COVID-19-situatie.
Vertrouwend op uw medewerking, verblijven wij onder dankzegging.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG