Banken mogen hogere valutakoers voor Amerikaanse dollar hanteren

Print Friendly, PDF & Email

De banken in Suriname hebben van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) toestemming gekregen om hogere valutakoersen te hanteren. Suriname Herald verneemt dat voor de Amerikaanse dollar een koers van tussen de SRD 12 en SRD 14 mag worden gehanteerd.

Op de website van de CBvS wordt echter nog steeds de koers van SRD 7,52 voor de Amerikaanse dollar gehanteerd. Op de websites van De Surinaamsche Bank en de Republic Bank staat ook nog steeds de oude koers voor de Amerikaanse dollar vermeld.

Bij de Finabank is de koers voor de Amerikaanse dollar wel aangepast. De aankoopkoers voor de Amerikaanse dollar is SRD 13.00. De verkoopkoers is SRD 14.00. Voor de euro zijn dat respectievelijk SRD 15.00 en SRD 16.00.

Deze week kondigde het ministerie van Financiën en Planning al aan dat er een waardevermindering van de Surinaamse dollar (SRD) op komst is. De koers die de de CBvS hanteert, zal aangepast worden. Om dit te realiseren is een gemengde commissie van het ministerie van Financiën en Planning en de CBvS te werk gesteld.

Het doorrekenen en analyseren van de macro-economische impact van een koersaanpassing behoort tot haar primaire taakstelling. Dit proces is tegen het einde van de maand augustus afgerond. Hierna volgt een presentatie aan de minister van Financiën, de governor van de CBvS, de president en de rest van de politieke top, schrijft het ministerie van Financiën en Planning in een persbericht.

VANDAAG