Lucht geklaard tussen vicepresident Brunswijk en Dagblad Suriname

V.l.n.r.: president Chan Santokhi, Reinier Asmoredjo, vicepresident Ronnie Brunswijk en Faried Pierkhan met de ontvangen kunstwerken. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

De lucht is geklaard tussen vicepresident Ronnie Brunswijk en Dagblad Suriname. Vandaag is er in een zeer ontspannen sfeer een gesprek geweest tussen president Chan Santokhi, vicepresident Brunswijk, directeur Faried Pierkhan van Dagblad Suriname en de cartoonist Reinier Asmoredjo.

De directeur en de cartoonist hebben hun welgemeende verontschuldigingen naar de vicepresident nogmaals uitgesproken en het geheel is in een gelaten sfeer besproken.

Volgens de vicepresident zijn de consequenties duidelijk, maar hij gaf aan dat de Surinaamse natie dit voorval kan gebruiken als kans om dichter naar elkaar te groeien. Het is belangrijker om te kijken naar wat ons bindt dan naar wat ons scheidt. Brunswijk roept de totale Surinaamse samenleving op om lessen hieruit te trekken en als één Suriname verder te gaan.

Vicepresident Brunswijk en kunstenaar Asmoredjo bekijken het kunstwerk. Foto: CDS

Kunstenaar Asmoredjo maakte gelijk gebruik van de gelegenheid om de president en de vicepresident een kunstwerk aan te bieden. Het kunstwerk van de president heet “Hossel moeje”, terwijl die van de vicepresident de naam “Les’peki uma” draagt.

VANDAAG