Elviera Sandie ontheven; Personeel Cultuur hervat werkzaamheden na 20 maanden beraad

Personeel directoraat Cultuur weer aan het werk. Foto: Suriname Herald

De werknemers van het directoraat Cultuur hervatten maandag weer het werk. Volgens bondsvoorzitter Ronald Hooghart is er een nieuwe directeur aangesteld op het directoraat. Dit maakte hij vandaag bekend tijdens een gehouden persconferentie in het gebouw van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO).

Het personeel van Cultuur had het werk neergelegd, omdat ze niet tevreden was over het functioneren van Elviera Sandie als directeur. Een deel van de werknemers was twintig maanden in beraad en een ander deel elf maanden.

“We gaan ons maandag weer aanmelden en kijken wat het wordt. Het obstakel is weg en we zijn weer happy”, zegt een personeelslid terwijl een andere aangeeft dat Sandie het ambtelijke werk niet kent en ze heeft dit een paar keer laten weten. “Ze vormde een gevaar voor ons en dat is de reden waarom we ons niet aanmeldden.”

Volgens het personeelslid weet Sandie niet om te gaan met het personeel. “We zijn geen kleine kinderen dat ze ons zo komt behandelen. De vorige regering heeft niet erop ingespeeld, maar deze wel en dat stellen we zeer op prijs en we zullen ons netjes weer aan het werk aanmelden,” aldus een personeelslid van Cultuur.

Ronald Hooghart tijdens de persconferentie van de CLO. Foto: Suriname Herald

De werknemers hebben zich vandaag aangemeld bij het hoofdkwartier van de CLO. Het gaat om een groep van ongeveer vijftig personeelsleden. Personeelsleden van het directoraat Cultuur hadden maandenlang het gewerkt neergelegd, omdat ze niet door één deur konden met Sandie. Ze waren ontevreden over het functioneren van de ex-directeur. Volgens hun heeft Sandie een troep gemaakt van het directoraat.

Bondsvoorzitter Hooghart zegt gesprekken te hebben gevoerd met president Chan Santokhi over de situatie bij het directoraat Cultuur en zal daarin een verandering brengen.

Simone Awanna

VANDAAG