SDG-jeugdambassadeurs vrezen voor een andersoortige crisis

De UN SDG-jeugdambassadeurs, Chermain Pansa en Sivern Hammen
Print Friendly, PDF & Email

Naast de huidige gezondheidscrisis vrezen de SDG-jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Chermain Pansa, voor een andere crisis na de verhoging van de bustarieven. Ze zijn bezorgd over de effecten van deze prijsaanpassing op het onderwijsproces, aangezien het gros van de passagiers bestaat uit jongeren. In het belang van deze groep pleiten zij voor een studententarief tussen 05.00 en 14.00 uur en het optimaliseren van de schoolbussen tegen een gereduceerd tarief.

De jeugdambassadeurs vrezen dat deze tariefsverhoging studenten, leerlingen en ouders of verzorgers de das zal omdoen, met onder andere als gevolg het in gevaar komen van het leerproces dat kan leiden tot alle andere gevolgen.

Een gezin bestaande uit drie schoolgaande kinderen is dagelijks SRD 30 kwijt. Er zijn ook kinderen die vier bussen per dag moeten nemen. Verder worden scholieren ook nog geconfronteerd met andere uitgaven, zoals de kosten om te kopiëren.

De SDG-ambassadeurs hopen dat de regering deze groep tegemoet komt. Volgens hun kunnen criminaliteit, armoede, gezondheidszorg en veiligheid alleen beheersbaar worden als er wordt geïnvesteerd in jongeren. Ze vinden dat deze tariefsverhoging geen hindernis moet zijn voor de doelgroep om zich te kunnen scholen.

De regering en de stakeholders moeten niets aan een toeval overlaten, omdat de jongeren van Suriname, de toekomst van Suriname, een belangrijke factor zijn voor de verdere opbouw van het land.

VANDAAG