VMSS vindt schenking vicepresident aan studenten in Servië prijzenswaardig

Vicepresident Ronnie Brunswijk. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Het gebaar van vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk naar de Surinaamse studenten toe die in Servië studeren, is zeer goed aangekomen bij de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten in Suriname (VMSS). Dit zegt VMSS-voorzitter Paul van Dun aan Suriname Herald.

De vp heeft uit eigen middelen US$ 15.000 overgemaakt voor de medische studenten om hun inschrijfgelden te betalen en studieboeken aan te schaffen.

Volgens Van Dun is deze geste belangrijk, gelet op het feit dat de studenten nu op het punt staan inschrijfgeld te betalen en schoolbenodigdheden aan te schaffen. Het zal een bijdrage leveren en is ook een stimulans naar deze studenten, die buiten de landsgrenzen vertoeven. De VMSS is zeer ingenomen met deze actie en vindt het ook zeer prijzenswaardig.

Met een zo’n actie van de vp is de VMSS ervan overtuigd, dat anderen ook getriggerd zullen worden om iets te doen voor met name minderdraagkrachtige studenten. “Ik denk dat wij als samenleving een gezamenlijk doel hebben op dit punt en dat is zoveel mogelijk een bijdrage leveren, natuurlijk in verschillende vormen om het hoger kader in Suriname op te krikken.”

Verder zegt Van Dun dat het aanhouden van de studieaanvragen voor het komende collegejaar door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB), ook een oplossing nodig heeft. Er is dringende inspanning van overheidszijde vereist. De VMSS is bezig alternatieven uit te werken voor een structurele en duurzame oplossing, zegt Van Dun.

VANDAAG