NDP doet morgen niet mee aan protestmanifestatie

Print Friendly, PDF & Email

De Nationale Democratische Partij (NDP) doet morgen niet mee aan de protestmanifestatie. De partij heeft kennisgenomen van de diverse oproepen op social media, waarbij burgers worden aangemoedigd om deel te nemen aan een protestmanifestatie.

“Vooropgesteld dat het een belangrijk democratisch recht van eenieder is om mee te doen aan een vreedzame actie, is het standpunt vanuit de partij om vooralsnog aan geen enkele actie mee te doen,” schrijft NDP Media en Communicatie in een bericht.

De partij geeft het volgende in overweging: “Vanaf de transitie van de regeermacht heeft de NDP steeds aangegeven dat de regering de ruimte moet krijgen om haar werk te doen, waarbij de NDP dit beleid en de ontwikkelingen kritisch zal volgen.”

De recente maatregelen van de regering treffen ons sociaal-maatschappelijk incasseringsvermogen als samenleving, meldt de paarse partij. De NDP zal echter niet deelnemen aan deze protestmanifestatie en doet een dringend beroep op haar leden om de ontwikkelingen vooralsnog af te wachten.

Zij roept de regering op, om niet voorbij te gaan aan de signalen van ontevredenheid.

VANDAAG