Adhin: “Ik hoop dat Santokhi het volk geen worst zal voorhouden”

Ashwin Adhin

President Chan Santokhi houdt vandaag in een buitengewone openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) de jaarrede. Tijdens deze uiteenzetting van het door de regering te voeren beleid, zal het staatshoofd ingaan op verschillende speerpunten. Vanwege de veranderingen in het parlementsgebouw door COVID-19, zijn er weinig zitplaatsen waardoor de jaarrede gehouden zal worden op het Onafhankelijkheidsplein.

Gewezen vicepresident tevens DNA-lid Ashwin Adhin, geeft in gesprek met Suriname Herald aan te hopen dat de regering met duidelijke plannen komt om het volk te beschermen en hun geen worst voorhoudt. Volgens hem heeft president Santokhi dat voor de verkiezingen gedaan door aan te geven hoe ze het beter zouden doen. “En dat men nu hetzelfde doet wat de vorige regering heeft gedaan, zoals het wijzigen van de Wet op staatsschuld en ook ruimte zoekt om te lenen, dan is dat een bevestiging dat ze niet “beter” weten zoals men wel voor de verkiezingen propageerde,” zegt Adhin.

Crisisplan
Verder kijkt hij uit naar het crisisplan van de regering. Het DNA-lid vindt het een zeer kwalijke zaak dat de regering voor een devaluatie kiest en het wijzigen van de Wet op staatsschuld zonder een degelijk crisisplan. Hij vindt dit onsamenhangend. “De gemeenschap weet niet wat ze te wachten staat. De regering doet maar wat ze wil, nattevingerwerk en dat is niet alleen een kwalijke maar een gevaarlijke zaak,” zegt Adhin.

Begroting en jaarplan
De begroting van het dienstjaar 2021 en het jaarplan zullen vandaag ook ingediend worden. Gesproken over het laatste, zegt Adhin dat de president ervan bewust moet zijn dat er geen jaarplan gepresenteerd kan worden zonder een crisisplan. “Het jaarplan is een extract van een ontwikkelingsplan en het zou ook een extract moeten zijn van een crisisplan. “Als hij nu een jaarplan maakt en geen crisisplan, zal het nog steeds niet duidelijk zijn voor de ministeries wat ze moeten doen om de crisis te beheersen,” zegt het DNA-lid.

Het is de eerste jaarrede van de president en de gewezen vicepresident kijkt uit naar goede voornemens, die deze regering heeft voor het volk.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG