SRS-directeur Eenig: “Dit is een mijlpaal in mijn carrière”

Earnie Eenig officieel aangesteld als directeur SRS. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

De pas aangetreden directeur bij de Stichting Radio Omroep Suriname (SRS), Earnie Eenig, noemt zijn directeurschap bij de staatsomroep een mijlpaal in zijn carrière. De Raad van Toezicht (RvT) heeft de nieuwe directeur vandaag officieel gepresenteerd aan het personeel.

Eenig was als radio- en televisiepresentator hiervoor verbonden aan ABC Radio en TV en is ondervoorzitter van de Surinaamse Bodybuilding Bond.

Zijn doel is om de SRS terug te brengen naar een station van weleer. “Mijn stokpaardje zal zijn communicatie en dingen samendoen. Ik ben niet hier om de basja Baas uit te hangen.” Eenig zegt met eenieder samen te willen werken. Hij wil een sterk team in de omroep en op zijn nieuwsdienst hebben. “Ik wil zeker een paar Messi’s in mijn team hebben om hier aan de slag te gaan.”

Eenig wil in de komende periode zeker van gedachten wisselen met het personeel, maar ook met mediamensen om te kijken waar er samengewerkt kan worden. Per afdeling zullen er in de komende dagen gesprekken worden gevoerd met het personeel. Eenig denkt aan een stukje stimulering van sport onder het personeel en ook aan het luisterend publiek.

President-commissaris Stanley Dijksteel gaf te kennen dat Radio SRS gezond gemaakt moet worden. Zo wil hij het station binnen zes maanden tot een jaar zelfstandig maken. De SRS moet niet langer gesubsidieerd worden en moet haar eigen boontjes kunnen doppen.

Hij gaf te kennen dat alle 96 personeelsleden ambtenaren zijn in dienst van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dat geeft aan dat de SRS alleen uitgeleende krachten heeft.

Met het personeel zal er gesproken worden of ze bereid zijn terug te gaan naar een parastaal bedrijf. Indien zij dat willen zullen er zakengedaan worden. Indien zij dat niet willen moeten deze ambtenaren terug naar het ministerie waar ze in dienst waren. Dijksteel stelde dat de RvT de bevoegdheid heeft om deze ambtenaren terug te sturen naar hun ministeries.

De tweede stap van de nieuwe directie en de RvT is om de financiële huishouding van deze staatsradio op orde te brengen. Er is in de afgelopen weken een quickscan gemaakt. Dijksteel gaf te kennen dat zaken er niet rooskleurig uitzien. Een deskundige is aangetrokken die het werk kosteloos zal doen.

VANDAAG