Nieuwe inschrijvingen PTC met 40 procent afgenomen

Het nieuwe collegejaar van het PTC is geopend. Foto: PTC
Print Friendly, PDF & Email

De economische situatie in het land heeft ook invloed gehad op het aantal inschrijvingen van het Polytechnic College (PTC). Ondanks het PTC soepele interne financieringsmogelijkheden biedt en een lagere koers hanteert dan de banken, is het aantal nieuwe inschrijvingen met zeker 40 procent teruggelopen. Dit meldt het instituut in een persbericht in verband met de opening van het collegejaar op 9 oktober.

Het PTC heeft dit jaar de introductiedag voor nieuwe studenten gehouden via het online platform Zoom. Slechts studenten van een programma waren fysiek aanwezig, maar met inachtneming van de welbekende COVID-19-regels.

Directeur Robby Holband heeft de studenten op het hart gedrukt om zich te houden aan de onderwijsprotocollen; “zowel tijdens colleges als in het dagelijks leven is het belangrijk dat je jezelf en de ander beschermt. Wanneer je gezond bent, kunt je optimaal studeren en deelnemen aan alle onderwijsactiviteiten.”

Verder heeft Holband aangegeven, dat hoewel het PTC zich richt op ‘applied science’, het ontwikkelen van de ‘soft skills’ ook heel erg belangrijk is. Het PTC hecht veel waarde aan het vormen van competente Surinamers, die probleemoplossend handelen en ook goed weten te communiceren en samenwerken.

Hij riep de studenten ook op een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en de innovatiegedachte van het instituut door steeds gebruik te maken van de feedback mogelijkheden die het instituut aan de studenten biedt. “Het PTC heeft u nodig om door te blijven werken aan de kwaliteit van het onderwijs en de innovatie die we nastreven,” zei de directeur.

Na een korte introductiefilm informeerde de manager van de afdeling Studenten Services, Margerie Telgt, de studenten over het welkomstpakket dat de student ontvangt en de aangepaste collegetijden gedurende deze COVID-19-periode. Er is ook benadrukt dat er vele deuren openstaan voor de student.

De nieuwe studenten hebben in de periode oktober tot en met december 2020 een pre-college periode met algemene inleidende onderdelen en een ‘refreshment course’. Hiermee worden de studenten als het ware opgewarmd om in januari 2021 te kunnen aanvangen met de overige modules.

VANDAAG