NPS-assembleelid Plein niet te spreken over benoeming first lady

Ivanildo Plein
Print Friendly, PDF & Email

NPS-assembleelid Ivanildo Plein is niet te spreken over de benoeming van first lady Mellisa Santokhi tot algemeen directeur van het Kabinet van de President. Op zijn Facebookpagina zegt het NPS-assembleelid dat hiervoor niet gestreden is doelende op de verkiezingsstrijd in 2020.

“Weer de zoveelste benoeming voor één persoon. Sorry, maar we hebben niet hiervoor gestreden. Het land zit op dit moment al in een diep dal en dan dit nog. Ik wil niet horen dat deze functie pro deo wordt ingevuld of dat op basis van capaciteit deze post is ingevuld. Het schijnt dat men lak heeft aan wat het volk zegt. Al enkele maanden wordt gevraagd door het volk om nepotisme achterwege te laten, maar dit schijnt aan dovemansoren voorbij te gaan”, schrijft Plein op Facebook.

Hij stelt dat het volk heeft gestemd tegen corruptie, tegen nepotisme en nu wordt het laatste gewoon gecontinueerd. “Terwijl arbeiders bij bedrijven worden ontslagen, normale contracten van eenvoudige arbeiders niet worden verlengd, prijzen omhooggaan door verhoogde brandstofprijzen en de introductie van de unificatiekoers. Kortom, gezinnen het steeds moeilijker krijgen, worden slecht kleine groepen bevoordeeld. Dis’ no kan!!!,” aldus het assembleelid van de coalitie.

Plein zegt dat politici vergeten dat het volk deze coalitie op 25 mei tijdelijk de macht heeft gegeven. “Ze hebben vertrouwen in ons gesteld en dat wordt de afgelopen maanden continu geschaad.”

Hij stelt de volgende vragen aan de coalitieleiders:
1. Wat is uw bedoeling met het land?
2. Welke koers gaat u op? Kunt u oprecht de zin in ons volkslied zingen Wans’ ope tata komopo, Wi mu’ seti kondre bun…. en kijken naar de Allerhoogste?
3. Houd u gemeend van dit land, waarin u geboren bent?

Plein zegt dat als het antwoord op de laatste vraag is ja, “dan draai a san baka en ga terug tot de oude orde van de dag. Dit is fout mang!!! God zij met ons Suriname …. is ook een zin in ons volkslied!!!,” aldus Plein.

VANDAAG