DNA-gebouw gesloten voor ontsmetting

Foto: Suriname Herald

Na het positieve testresultaat van minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) vorige week op het COVID-19-virus, zijn gisteren ook haar collega’s David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en Reshma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) positief getest. Vernomen wordt dat ook minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) een positief testresultaat heeft.

Tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) gisteren, is duidelijk geworden dat ook minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie positief is getest. Hij is ook in de vergaderzaal geweest.

Het DNA-gebouw is daarom vandaag gesloten. Personeel heeft vrij van dienst gekregen, omdat het gebouw wordt ontsmet. Op haar website meldt DNA dat in het parlement er COVID-protocollen zijn die gehandhaafd worden door zowel de parlementariërs als personeelsleden.

Een van de protocollen is dat zodra iemand die positief is getest het parlement heeft bezocht, het gebouw wordt gesloten en ontsmet voordat de werkzaamheden worden hervat. Ook in dit geval wordt het gebouw ontsmet en zal het niet open zijn voor het publiek.

Er zullen ook geen vergaderingen of andere activiteiten worden gehouden in DNA zolang het gebouw niet is vrijgegeven.

VANDAAG