Regering stopt districtentoer wegens COVID-19

President Chan Santokhi. Foto: Reuters
Print Friendly, PDF & Email

De regering heeft in het kader van de districtentoer vandaag een bezoek gebracht aan het district Wanica. Na afloop is er een korte evaluatie geweest, waarbij besloten is de toer tot nader order uit te stellen.

Tijdens de bezoeken kan de handhaving van de naleving van de COVID-19-protocollen door alle aanwezigen, niet gegarandeerd worden. De resterende bezoeken zullen op een later tijdstip plaatsvinden.

Inmiddels zijn vijf ministers besmet met het coronavirus. Het gaat om de ministers Diana Pokie (Grondbeleid en Bosbeheer), Gracia Emanuël (Regionale Ontwikkeling en Sport), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Reshma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken) en David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen). Minister Pokie was in het ziekenhuis opgenomen, maar is inmiddels ontslagen.

Gisteren ontstond tijdens de openbare vergadering van De Nationale Assemblee (DNA) consternatie nadat NDP-fractieleider Rabin Parmessar zei over harde informatie te beschikken dat minister Amoksi positief was getest, maar ondanks dat gewoon in het parlement aanwezig was. Hij zei dat Amoksi mensen onnodig in gevaar heeft gebracht.

Inmiddels is bekend geworden dat ook ABOP-assembleelid Miquella Soemar-Huur positief is getest op het coronavirus.

Het DNA-gebouw is vandaag gesloten. Personeel heeft vrij van dienst gekregen, omdat het gebouw wordt ontsmet. Op haar website meldt DNA dat in het parlement er COVID-protocollen zijn die gehandhaafd worden door zowel de parlementariërs als personeelsleden.

VANDAAG