Weer schoolvervoer voor leerlingen Lelydorp en omgeving

Print Friendly, PDF & Email

Scholieren van Lelydorp en omgeving die van het schoolvervoer verstoken waren, kunnen daar nu weer op rekenen. De bushouders hebben hun werkzaamheden hervat. Enkele leerlingen geven in gesprek met Suriname Herald aan, dat zij een week niet naar school zijn geweest, omdat de vervoerders in actie waren.

Het gaat om leerlingen van de Sumatraweg, Vredenburg, Houttuin, Verlengde Houttuinweg, Blijdenshoop en scholieren van Lelydorp en omgeving. De schoolbus heeft de eerste schoolweek gereden. Echter deelde de chauffeur aan het einde van die week mee, dat hij voorlopig niet zou rijden. De bushouders hadden nog achterstallig geld tegoed van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Vorige week gaf TCT-topman Albert Jubithana in gesprek met Suriname Herald aan, dat hij al contact had opgenomen met zijn collega van Financiën en Planning, Armand Achaibersing. Die had beloofd dat de uitbetaling zou plaatsvinden.

Deze week zou de tweede week zijn dat de leerlingen thuis zouden moeten blijven. Yvonne Koedemoesoe, wiens drie kinderen ook gebruikmaken van het schoolvervoer, is blij dat de situatie genormaliseerd is. Zij hoopt dat er geen onderbreking meer komt in het onderwijsproces van de kinderen.

“Het is zeer lastig wanneer het schoolvervoer is lamgelegd, omdat de kinderen niet naar school kunnen. De school is wel normaal open, maar de juf zit niet te wachten op de kinderen die niet naar school komen,” zegt de bezorgde moeder.

Sjovellie Amoksi

VANDAAG