Aantal genezen COVID-patiënten passeert 5.000

Het aantal patiënten dat sinds de uitbraak van het COVID-19-virus in maart dit jaar hersteld is, staat op 5.010. In het afgelopen etmaal zijn er 75 testen uitgevoerd en slechts een persoon heeft een positief resultaat gekregen. De positief geteste persoon is afkomstig uit het district Wanica.

Ook in het aantal actieve gevallen is er een daling merkbaar. Er zijn nu 38 actieve gevallen geregistreerd. Momenteel zijn 23 burgers in de verschillende ziekenhuizen opgenomen en zes op de Intensive Care Unit.

Vijftien burgers zijn in het voorbije etmaal genezen verklaard en 21 in isolatie. Er is echter wel een stijging merkbaar in het aantal personen dat in quarantaine is. Dit aantal is gestegen van 185 naar 365. Deze mensen zijn niet positief getest op het coronavirus.

Het sterftecijfer is niet veranderd. 109 personen hebben het leven gelaten.

VANDAAG