23-jarige verzender postpakket in verzekering gesteld

De 23-jarige Kenzo M. is op 14 oktober door rechercheurs van de afdeling Narcoticabrigade in de kraag gevat. De man heeft op 18 en 21 augustus dit jaar twee postpakketten ter verzending naar Nederland aangeboden bij één van de postbedrijven in Paramaribo.

Tijdens controle door de douanerecherche is cocaïne aangetroffen in de postpakketten. Het gaat om respectievelijk 350 milliliter en 103 gram cocaïne. Deze zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade.

Na uitgewerkte informatie hebben de rechercheurs het woonadres van Kenzo in het district Wanica achterhaald, waarna hij ter voorgeleiding werd aangehouden. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij de pakketten had gepost voor een zekere Roy en daarvoor per keer 100 euro kreeg. Roy is nog niet achterhaald.

De 23-jarige verzender van de postpakketten is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel gezet.

VANDAAG