President-commissaris SLM: “Financiële situatie momenteel niet rooskleurig”

President buigt zich over situatie bij SLM. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

President Chan Santokhi heeft zich met een regeringsdelegatie op het Kabinet van de President gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). President-commissaris Rajen Pahladsingh zegt dat de financiële situatie van het bedrijf er momenteel niet rooskleurig uitziet.

Pahladsingh voegt er vervolgens gelijk aan toe dat er wel mogelijkheden zijn om het bedrijf uit de rode cijfers te krijgen.

Hij zegt verder aan de Communicatiedienst Suriname, dat de president goed is geïnformeerd over de SLM. Hij heeft zijn ondersteuning toegezegd aan een goed plan om de SLM goed op eigen benen te laten staan.

Op 23 oktober is reeds een deel van het plan gepresenteerd aan de regering. President-commissaris Pahladsingh zegt dat het finale plan over twee weken zal worden gepresenteerd aan de regering.

Op de vraag hoe het is om het bedrijf te managen gezien het bedrijf in de rode cijfers zit, zegt hij; “het is niet eenvoudig. Het is heel moeilijk. Wij hebben heel veel crediteuren. De SLM is te redden als het personeel, directie, RvC en de regering dezelfde kant opkijken en hard ons best doen. If we are willing to walk that extra mile dan zal het zeker lukken”, aldus de president-commissaris.

VANDAAG