COVID-19: vijf besmettingen en 33 actieve gevallen

Covid-19 update

In het voorbije etmaal zijn 155 burgers getest op het COVID-19-virus. Vijf personen hebben een positief testresultaat gekregen, waarvan een in Paramaribo en twee in Wanica. Het aantal actieve gevallen staat op 33. 22 personen zijn opgenomen in de verschillende ziekenhuizen en drie op de Intensive Care Unit.

Zeven personen zijn in de voorbije 24 uur genezen verklaard, 24 in isolatie en 472 in quarantaine. Vanaf het eerste COVID-19-geval in Suriname zijn er 5.197 burgers positief getest en 5.053 anderen hersteld. Het aantal doden als gevolg van dit virus staat op 111.

President Chan Santokhi heeft de samenleving zondagavond toegesproken. Het richtcijfer is minder dan 25 nieuwe COVID-19-gevallen per dag. De president hoopt dat dit beeld zich de komende zeven tot tien dagen voortzet. “Bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen wij genoodzaakt zijn om de maatregelen wederom aan te scherpen,” benadrukte de president.

Ondanks het de goede kant opgaat in het land met betrekking tot COVID-19 is het uitgaansverbod ingesteld van 22.00 uur tot 05.00 uur. Deze maatregel is van kracht voor de periode maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november.

VANDAAG