Para krijgt eigen scholencomplex

Binnen een jaar moet in het district Para een scholencomplex verrijzen. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe scholencomplex in het district Para dat over een jaar moet worden opgeleverd, zal aan 1.140 scholieren de mogelijkheid bieden om te kunnen studeren. Dit scholencomplex is bedoeld voor leerlingen van het secundaire onderwijs zoals de muloscholen en verschillende middelbare scholen. Deze informatie is onlangs, tijdens een presentatie, gedeeld door projectmanager Anushka Abdoelrahman met de districtsbewoners.

De bouwwerkzaamheden vallen onder het Secondary and Technical Education Support (STES) project en wordt gefinancierd door de Islamitische ontwikkelingsbank (IsDB). Het nieuwe scholencomplex zal verrijzen aan de nieuwe Highway in het district Para.

Uit het binnenland zullen 576 studenten geaccommodeerd kunnen worden. De werkzaamheden worden door een Turks bedrijf uitgevoerd, dat geselecteerd is door de IsDB. Met de aannemer is afgesproken dat 50 procent van de medewerkers afkomstig moet zijn van Suriname. De school zal bestaan uit 36 lokalen.

Melissa Inge, voorzitter van het plantagebestuur Hanover-Mawakabo, ondersteunt het project volledig, omdat dit voor een stukje ontwikkeling zal zorgen binnen dit gebied. De ontwikkeling is nodig, omdat heel wat personen zijn vertrokken uit het gebied om zich elders te vestigen. Het bestuur hoopt dat er met dit project mensen zullen blijven wonen en werken in de omgeving om voor meer productiviteit te zorgen.

Anwar Lall Mohamed van de IsDB zegt dat de samenleving ernaartoe moet werken om deze lening af te lossen, want de regering kan het niet alleen. “Het is belangrijk voor de ontwikkeling van onze kinderen en de samenleving, dat er kwalitatief onderwijs komt in ieder district,” zei Lall Mohamed.

VANDAAG