Drie mannen aangehouden voor diefstal 65 mobiele telefoons

Foto: Suriname Herald

Uraso H. (28), Migalcio A. (22) en Joël S. (29) zijn zondagochtend door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) in samenwerking met de Algemene Surveillance Dienst (ASD) en politie Munder in de Gongrijpstraat aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek is naar voren gekomen, dat de inbrekers zich toegang tot een handelszaak hadden verschaft door een gat in het dak te maken. Zij namen in totaal 65 mobiele telefoons weg uit de zaak. De gestolen zaktelefoons zijn van verschillende handelsmerken en in verschillende kleuren.

Dankzij onder andere de technische hulpmiddelen, die de politie voor handen heeft, is het gelukt om de vluchtauto van de inbrekers te signaleren kort na het plegen van het strafbare feit. Het voertuig werd door de politie klemgereden en daarin werden behalve Uraso, Migalcio en Joël ook 37 gestolen mobiele telefoons aangetroffen.

De drie mannen zijn aangehouden op verdenking van onder andere diefstal bij nacht door middel van braak of verbreking. Het voertuig en de zaktelefoons zijn hangende het onderzoek in beslag genomen.

Uraso geeft toe dat hij betrokken is bij de inbraak, terwijl Migalcio en Joël dat ontkennen. Zij zijn na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel gezet door de politie. De politie vermoed dat deze drie verdachten meer op hun kerfstok hebben.

VANDAAG