Twee doden en een zwaargewonde bij verkeersongeval Afobakkaweg

Print Friendly, PDF & Email

De 23-jarige Gwens Flautantie en de ongeveer 30 jaar oude Ronald Boede hebben gisteren bij een verkeersongeval aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 106 het leven gelaten. De 33-jarige autobestuurder Roberto K. raakte zwaargewond.

De politie van het bureau Brokopondo kreeg omstreeks 07.35 uur de melding van een verkeersongeval, waarbij er sprake moest zijn van twee doden en drie zwaargewonden. Toen de politie op de locatie arriveerde bleken de twee mannen al overleden te zijn.

Roberto K. was toen al voor medische hulp afgevoerd naar de RGD-polikliniek van Klaaskreek. Kort daarna werd hij met de ambulance overgebracht naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij bleek een ribfractuur en inwendige kneuzingen te hebben opgelopen.

Onderzoek wees uit dat de autobestuurder Roberto vermoedelijk met een hoge snelheid reed over de Afobakaweg. Hij kwam vanuit de richting van Klaaskreek gaande richting Brownsweg. Op gegeven moment moet hij in slaap zijn gevallen, verloor daarbij de controle over de besturing van het voertuig, waarbij de auto van de weg raakte. Het voertuig ging vervolgens over de kop en kwam in een afdaling langs de weg terecht waar deze tegen een heuvel aankwam.

Ondanks de bestuurder Robert niet onder invloed van alcohol bleek te zijn, werd hij met zijn toestemming onderworpen aan een bloedtest. Verder is achterhaald dat zijn rijbewijs op 11 januari 2019 voor een soortgelijke aanrijding is ingevorderd. Toch heeft deze autobestuurder van wie zijn rijbevoegdheid is ontzegd deelgenomen aan het verkeer.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Robert in verzekering gesteld en ligt onder politiebewaking in de ziekeninrichting, terwijl de twee ontzielde lichamen van Gwens en Ronald voor obductie in beslag zijn genomen. De verkeersunit van regio Midden onderzoek deze zaak verder.

VANDAAG